Simple Lapis Roti Cheese (chilled)
Bahan-bahannya:
A
5oo gm cream cheese philadelphia (saya guna Tatura yg ada dalam stok)
1/2 tin susu pekat (saya guna susu gold coin je-yg ada dalam stok)
B
Roti Cheese (jenama Khong Guan)
Cheddar Cheese (diparut)
Cara Membuatnya:
A
5oo gm cream cheese philadelphia (saya guna Tatura yg ada dalam stok)
1/2 tin susu pekat (saya guna susu gold coin je-yg ada dalam stok)
B
Roti Cheese (jenama Khong Guan)
Cheddar Cheese (diparut)
Cara Membuatnya:
- Bahan A dipukul sampai berkrim (Bahagi 4 bahagian).
- Lapis pertama - susun roti dalam loyang spring foam atau "mousse ring" 7" diletak atas cake board (saya guna square 8" dilapik guna cake plastik je mcm yg lapik utk kuih talam tu.
- Lapik kedua - Masukkan a portion of Bahan A. Tabur cheddar cheese parut (Resipi asal hanya lapis terakhir saja, saya tabur setiap lapis)
- Ulangi proses 2 & 3 sampai habis.
- Akhir sekali, masuk dalam peti sejuk semalaman, barulah boleh dipotong.
ibu,ada mek cuba resepi towk...dari kwn kmk...nyaman..
ReplyDeleteNor, baguslah ya....tahniah ada juak anak ibu rajin buat kek..teruskan...
ReplyDelete