Wednesday, March 10, 2010

Kursus Membuat Kek Berkrim (Fresh Cream)

....di antara kek yang dipelajari....

wow....cantik kan.....


Demo mendeco kek

bersama Cik Nadia, peserta kursus


Untuk next wish list tahun ni, saya bertekad untuk membuat kek harijadi sendiri untuk all my children, husband and not forgetting myself... How about that? So, saya enroll lagi mengikuti Kursus 12 jenis Kek Berkrim pada 6 Mac 2010 (Sabtu) dengan Mrs. Lim School of Cooking and Baking di Pusat Latihan Kemahiran Sincere, Kota Kinabalu.


Banyak dipelajari, best...seronok. Cikgu nampak garang tapi ok punya. Most memorable words from her, ...ada fahamkah?....many, many times disebut. She shared lots of tips but paling penting balik, practice...practice...and practice till you get it right.


The first thing demo membuat cara-cara membuat kek span.Walaupun ada resipi depan mata tapi sometimes a beginner like me needs to be shown how to do it. So, the rest of the cakes, cara membancuh lebih kurang sama cuma bezanya dari bahan-bahan digunakan. There are 12 cakes altogether and each cake with 2 different deco. Throughout I observed that colour white is the theme colour and that's why whatever decorations would uplift the beauty of the cake. Paling seronok, tapau........jgn ada terlebih sudah...faham2 je.



WHAT'S NEXT???????????



TUNGGU.........



SELF CHALLENGE : JUST BAKE ONE!!!!!!!!

3 comments:

  1. hai..sy berminat sangat nak buat kek ank sndiri..bleh x bg tau saya d mna yg ada mengajar kelas buat kek d sekitar kota kinabalu..

    ReplyDelete
  2. di mna kelas mbuat kek d kk ne? sy brminat sngt buat kek ne..

    ReplyDelete
  3. Saya berminat nk sertai kursus tpi, sya duduk di sarawak... x dew cwangan kat sarawak ke??

    ReplyDelete