Sunday, May 16, 2010

KEK LAPIS LAGI...

KEK LAPIS AISKRIM BLUEBERRY

Inilah kek lapis yang telah dipelajari dari kelas sifu Nina (http://nina-bakehouse.blogspot.com/). Cuma bezanya, saya telah menggunakan loyang bulat 8" sebab untuk makan diri sendiri & rakan2. Yang bestnya resipi ni menggunakan tepung aiskrim, horlicks & filling blueberry untuk disapu atas lapisan ungu...


KEK LAPIS EVERGREEN

Kali ini menggunakan resipi dari Dayang Kek Sarawak (http://dayangkek.blogspot.com/). Kek ini ditempah dari rakan ipar dari Tawau, Sabah. Keunikan rasanya disebabkan adunan santan & susu pekat yang memberi tekstur yang lembut & lembab.
KEK LAPIS MASAM MANIS
Seperti biasa resipi Rozzan menjadi pilihan (http://rozzan.blogspot.com/) Cuma kali ini saya gantikan warna rose pink untuk warna merah, apple green dan biarkan plain untuk lapisan ketiga. Kek ini juga ditempah oleh rakan ipar dari Tawau, Sabah. Terima kasih ye...

Saja-saja nak bagi chance kek berposing...he....he

No comments:

Post a Comment